12 Kasım 2012 Pazartesi

İşe Giderken Ne Giymeli?

Ofis Kıyafetleri Önerileri
Haftanın beş gününü ofiste geçiriyor, görüntümüzün insanlar üzerinde ne kadar etkili olduğunu bildiğimiz için kıyafetlerimizi titizlikle seçiyoruz. İşe giderken ne giymeli diye düşünürken bazen kararsızlık yaşıyor, bazen dolabımızda giyecek hiçbir şeyimiz olmadığını düşünüyoruz.

 

  Doğru parçalara yatırım yaparak ve ofiste giyim kurallarına dikkat ederek her zaman şık ve saygın      giyinebiliriz. Kıyafetlerde arayacağımız en temel özellik; giydiğimizde kendimizi rahat hissedeceğimiz türde  olmalıdır. Vücudumuzu kaşındıran, terleten, sıkan kumaşlardan yapılmış kıyafetleri giydiğimizde, bir an  önce eve dönüp pijamalarımızı giyip rahatlama isteğine yol açar ve kendimizi iyi hissetmediğimiz için  performansımız da olumsuz etkilenir. Alışveriş yaparken, mutlaka deneyerek kıyafetler alın ve giydiğinizde  kendinizi rahat hissettiğinizden emin olun.
 


Her mevsimde giyilebilecek parçalardan biri olan etek; ofis modasında şıklığın anahtarıdır. Gömlek, bluz, kazak, tişört gibi üst parçalarla kombinleyebilir; babet, çizme, topuklu ayakkabı, botlarla tamamlanabilir. Etek seçiminde dikkat etmeniz gereken en önemli nokta ise etek boyudur. Mini etekler, ofis ortamı için uygun değildir. En ideal etek boyu diz hizasında ya da dizin biraz altındadır. Ayrıca, çok dar kesimli etekler hareket etmenizi engeller.

 

Ofis modasına uygun bir gardırop hazırlamak için mutlaka sahip olmanız gereken parçalar: kalem etek, beyaz gömlek, pantolon-ceket takımları, vücuda oturan klasik elbiselerdir. Kıyafetlerinizi tamamlamak için inci kolyeler, taşlı yüzükler, küçük taşlı küpeler de satın alabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder