27 Kasım 2012 Salı

Makyaj Rengin Hangisi?

Makyaj Rengin Hangisi?
Eğer doğru tonda makyaj yapamıyorsanız, bu sadece üstünüze giydiğiniz bol gelen bir kıyafet gibi durur, yüzünüzü çirkinleştirir ve ifadenizi yok eder.
makyaj-rengin-hangisi-2

 


Fondötenlerin amacı cildinizin pürüzsüz ve berrak görünmesini sağlamaktır.


Bu yüzden yüzünüze yakışan doğru tonda fondöteni seçmeniz gerekiyor.


Elinize süreceğiniz fondöten ile karar vermek yanlıştır çünkü eliniz ve cildiniz aynı tonlarda değildir.


En doğrusu numune isteyerek denemek veya yüzünüzde makyaj yokken gidip, cildinize sürüp görerek seçmektir.

 

 

 

 

 

 

 

Koyu tenli kadınlar çok açık renk göz makyajından ve çok açık tenli olanlar da çok koyu göz makyajından kaçınmalıdırlar. Sarışınlar ve kızıllar siyah maskara, esmerler için kahverengi rimel, kendi kirpiklerinizmiş gibi doğal görünür.
 


Koyu renk gözleri ve koyu renk teni olan kadınlar için, dramatik siyah göz makyajı, mor ve pembe ile hafifçe desteklenerek çok iyi bir sonuç verebilir. 
 


Açık renk gözler ve solgun bir cilt, orta koyulukta bir tene sahipseniz; göz renginizin tonlarında bazı renkler kullanabilirsiniz. Ayrıca hafif bronz tonlar da çok iyi sonuç verebilir. Ancak siyah rimel ve çok koyu göz makyajından mümkün olduğunca kaçınmalısınız.

 


Koyu renk göz ve soluk bir tene sahipseniz, dumanlı göz makyajını kullanabilirsiniz. Çok parlak tonlara karşı dikkatli olmakta fayda var. 
 


Dudaklarınızda doğal tonları tercih etmeniz her zaman iyidir. Ancak kullandığınız dudak kalemi, rujunuzun renginden çok koyu olmamalı ve hatta aynı tonlarda olmalıdır.
 


Allıkta en doğru ton, cildinizin doğal haliyleyken kullanabileceğiniz tonlardır. Sıcak bir duştan çıktıktan sonra cildinizin tonunu düşünün, işte o sizin baz tonunuzdur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder