13 Kasım 2012 Salı

Hayatın Püf Noktaları

*Kendinizi çabucak iyi hissetmek için hayatınızın 5, 10 hatta 20 yıl sonra nasıl olacağını düşünün. Geleceğe dair hayaller kurmak kendinizi iyimser ve mutlu hissetmenizi sağlayacak.



*Egzersiz yaparken gereğinden fazla kardiyo çalışması yapmak, kaslara zarar verebilir. Bu da güç kaybı anlamına gelir ve metabolizmayı yavaşlatarak, kilo alımına sebep olur. Bu nedenle başta 30 dakika ağırlık çalışıp sonra 20 dakika kardiyo egzersizleri yaparak bir denge kurmaya çalışın. Böylelikle yoğun kardiyo egzersizleriyle bedeninizi yormadan ağırlık çalışmanızı yapmış olursunuz.

hayatadairgercek_450

*Dişlerinizin beyazlığını korumak isterseniz sitrik, malik ve tartarik asitler içeren sodalardan ve buzlu çaylardan uzak durun. Çünkü bu zararlı asitler diş minesini aşındırabilir. Alışveriş yaparken içeceklerin içerik etiketlerine bakmayı alışkanlık haline getirin.

*Dudak parlatıcısı olarak en az 15 koruma faktörlü olanları tercih edin. Çünkü korumasız dudak parlatıcıları UV ışınlarını yansıttığı için güneşin cilde verdiği zararlı etkileri artırıyor.

*Şifrenizi, toplantı saatinizi ya da sizin için önemli olan bir tarihi hatırlamak için o bilgiyi okurken sakız çiğneyin. Çünkü sakız çiğnerken beyne doğru olan kan akışı hızlanır ve bu da hatırlama gücünüzün yüzde 40 oranında artmasını sağlar.

*Alkol aldıktan sonra ertesi gün kendinizi kötü hissetmek istemiyorsanız içmeden önce fındık, ton balığı ve tahin gibi yağlı yiyecekler tüketin. Yağ, vücudunuzun alkolü emişini yavaşlatacak ve siz de bu sayede ertesi gün daha rahat olacaksınız.

*Eğer sık sık vajinal mantar enfeksiyonlarına yakalanıyorsanız dantel dokulu ve sentetik iç çamaşırlarından uzak durmalısınız. Bu tür kumaşlar dokuları nedeniyle bakterileri çekip vajina bölgesindeki asit dengesinin bozulmasına ve enfeksiyon oluşumuna sebep olabilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder