2 Kasım 2012 Cuma

Bunları Biliyor musunuz?

Güzellik
Her ihtiyacınız için ayrı ürün mü kullanıyorsunuz? Oysa çok amaçlı ürünler işinizi kolaylaştırabilir. Nasıl mı? Ürünlerinizin içindeki bir birini tamamlayıcı maddeler sayesinde. Yaşlanma etkilerini geciktiren ve içerisinde retinol olan gece kremlerinizin akne tedavisinde kullanıldığını biliyor muydunuz? Cildiniz sürdüğünüz kremin içerisindekilere bir süre sonra cevap vermez cilt kreme alışmıştır artık.


Genelde nemlendiriciler ve akne tedavisinde kullanılan kremler 6 ay sonra etkilerini kaybederler. Ölü hücreler cildinizi havasız bırakır ve sürdüğünüz ürünlerin alt tabakalara ulaşmasını engeller böylelikle kremlerin cildiniz üzerindeki etkisini görmemeye başlarsınız. Ölü hücreleri temizlemek için glikol içeren peeling ürünleri kullanabilirsiniz.

Güneşin altında içilen meyveli içkilerin içeriğindeki kimyasallar cildinizde kırmızı leke ve benlerin oluşmasına neden olurlar. Güneşin altında parfüm sürdüğünüz zaman cildinizde lekeler oluşur parfümüznü kesinlikle güneşe çıkmayacağınız zamanlarda kullanın. Meyve sularına değen yerlerinizi hemen suyla durulayın hatta içkinize sıktığınız limondan sonra ellerinizi yine durulayın, cildiniz tepkiler uyandırabilir.

 


Ürünlerinizi sırasıyla kullanın. Akne için olan bir ürünü en başta sürmeniz gereksiz olur önce suratınızı jel veya temizleme sütünüzle temizledikten sonra akne ürününüzü kullanın.


Kullandığınız temizleme ürününün cildinizi gerdiğini ve kırmızılıklar oluştuğunu düşünüyorsanız günde 1 kere temizleyin. Ama akşamları yatarken mutlaka temizleyip yatın.


Bazı sivilce ve akne problemleri yaşayanlar için, cilt doktorları doğum kontrol hapları verirler. Bu iyi geldiği gibi bazen kötü de gelebilir. Bazı haplar cilnize leke yapabilir ama lekeleri beyazlaştırıcı bir ürünle bunu durdurabilirsiniz. Lekeler oluştuktan sonra tedavi olsanız bile güneşe çıktığınız zamanan tekrar oluşabilirler. Bu yüzden yüksek korumalı ürünlerle güneşe çıkın.


Kırışıklarınızı yatış şeklinizin çoğalttığını biliyor muydunuz? Boynunuzu biraz yukarıda tutacak bir yastıkla sırtüstü yatın. Bu pozisyon aynı zamanda gözlerinizin şişmesini de engelleyecektir. Saten yastık kılıfları kullanın bu sizi şımartacak ve cildinizi tahriş etmeyecektir.


Nikel takılar kullanmamaya özen gösterin. Nikel takılar cildinizde tahriş ve alerjiye neden olur. Eğer cildinizde kızarıklık varsa eczaneden kortizonlu bir krem alıp sürün. Yok, ben hala takılarımı seviyorum takacağım derseniz cildinize değen yerlere şeffaf oje sürün.


Test ürünlerini önce elinizde deneyin bir kızarma yoksa yüzünüzde deneyin. Şunu da unutmayın test ürünlerinin her zaman kimyasalları daha fazladır. Kozmetik firmaları ne kadar etkili olduğunu göstermek isterler.


Güneş gözlüğü kullanmadan dışarı çıkmak, bilgisayarı fazla kullanmak farkında olmadan fazla mimik hareketi yapmak mimik çizgilerinizi ve kazayağı denilen göz kenarlarınızdaki çizgileri fazlalaştıracaktır.Güneş Gözlüğü


Manikür ve pedikür yaptıramıyorsanız eczanelerde satılan tırnak etlerinizi yumuşatıcak ürünler ve kremler kullanabilirsiniz. kKndi kendinize yapacağınız tırnak etini itme işlemi sonrasında nemlendirici sürüp ellerinizi manikürlü hala getirebilirsiniz. Böylelikle zamandan, maddiyattan kazancınız olur hemde hijyeninize dikkat etmiş olursunuz.


Son olarak annelerinizin veya anneannenizin doğum sonrasısında lohsalık döneminde 40 gün dışarı çıkılmaz kuralı bilimsel olarak inceleyelim. Aslında eskiler neden olduğunu bilmeselerde bir çok doğruyu bilmeden yapıyorlar.LOHUSA DÖNEMİNDE 40 gün mümkün olduğunca dışarı çıkmamanızı bende öneriyorum. Çünkü doğum sonrasında bir bebek gibi sizinde tüm hormonlarınız ve hücerleriniz yeniden yapılanarak yenileniyor. Bağışıklık sisteminiz her türlü mikroba, serbest radikallere açık oluyor ve hastalanma riski ortaya çıkıyor. Doğumdan sonraki 40 gün içinde dışarı çıktığınızda kış güneşi bile olsa cildinizde geçmemek üzere lekeler oluşabilir. Çok hassas bir dönem olduğundan size yüksek faktörü bile tavsiye etmem. 40 günde tüm vücut kendini tamamıyla yenilemiş oluyor. Sonuçta kendinizi bu dönemde fazlasıyla her şeyden sakının.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder