6 Kasım 2012 Salı

Makyajda Doğal Olanı Yakalayın!

MakyajHiç makyaj yapmamış gibi doğal ama ışıltılı bir görünüm elde etmek istiyorsanız, renklerden kurtulun. Doğal makyajın püf noktaları güzelliğinizi ortaya çıkarmanıza yardımcı olacak!

Doğal makyajlarda renkler bejden, pembeye ve sütlü kahveye doğru uzanan yumuşak tonlar arsından seçiliyor. Biraz daha koyu olanlar ise, mümkün olduğunca az kullanılıyor. Zamini oluşturan fondöten, ten renginize en yakın tonda, ince bir tabaka halinde sürülüyor.

Cildinizin pürüzsüz ve taze görünmesi gerekiyor. Bu nedenle, cildinizin rengine yakın pırıltılı hafif bir fondöten tercih etmelisiniz. Burada önemli olan, fondötenin yokmuş hissi yaratmasıdır. Fondöteni sünger yardımıyla tüm yüzünüze dağıtın.

Doğal görünüm için, yine ten renginden biraz açık bir aydınlatıcıyla göz altı morluklarınızı ve kırışıklıklarınızı belirsizleştirin. Küçük pürüzleri gidermek için, kapatıcı kalemler çok işe yarar.

Hem cildinizin doğal görünümünü yakalamak, hem de makyajın akıp gitmesini önlemek için, transparan pudradan faydalanabilirsiniz. Ayrıca bu pudralar çabuk yağlanan ciltlerin parlamasını da önlüyor. Pudrayı uygulamak için sünger yerine fırça çok daha iyi sonuç verecektir.

Doğal makyajda en önemli noktalardan birisi deallık seçimidir. Fondötenle doğal görünüm verdiğiniz cildinize pembe veya turuncu allıklarla tazelik kazandırabilirsiniz. Yanakalrınızı ve elmacık kemiklerinizi gerektiği kadar ortaya çıkarın yeter. Allık yüzün ifadesini hemen değiştirir. Allık seçiminizde yüzünüzde lekelenme yapmayacak hafif ve yumuşak tonları tercih edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder