19 Kasım 2012 Pazartesi

Zayıflama Yöntemleri Nelerdir?
Özellikle internette bolca haber, çeşit çeşit zayıflama yöntemi var. Peki, bunların kaçı doğru, kaçı yanlış, nasıl zayıflanır?

1- Bir ayda 30 kilo vereceksiniz.
 


Böyle bir yalana asla inanmayın.


Sizi hızlıca zayıflatma gibi saçma vaatlerle kandırmaya çalışan her kim olursa olsun uzak durun çünkü aşırı şekilde hızlı kilo vermek bünyenizi zayıf düşürür ve sağlığınız tehlikeye girer.


Özellikle zayıf bünyelerin daha kolay hasta olduğu düşünülürse zayıflamak isterken tehlikeli hastalıklar sebebi ile zor günler geçirebilirsiniz.
 


Birinci ipucumuz "Çok hızlı zayıflamak her zaman yanında başka dertler getirir"

 

,


2- Bu hapı içerseniz hiç yorulmadan zayıflarsınız
 


"Zayıflama hapı, zayıflama ilacı" adı altında satılan zehirli maddeler sebebi ile hayatını kaybeden birçok kişi olmuştur. İnternette araştırırsanız bu şekilde birçok haber göreceksiniz. Bu olayda sihirli bir numara yoktur.


Esas amaç problemi olan insanların sırtından hızlıca para kazanmaktır. Hızlı bir sonuç alan biri vardır ama bu siz değil satış yapan dolandırıcı olacaktır. İştah kesici ve yağ eritici haplarla aynı zamanda kişinin bünyesi zayıflatılır.
 


ikinci ipucu: "Zayıflama Hapları ve ilaçlardan uzak durun

3- Bu diyeti uygulayan kişi aynı hafta 20 kilo verir
 


Diyet uygularken kesinlikle bir doktora danışın. İnternetten bulduğunuz diyetler bilinçsiz kişiler tarafından yazılmış yazılardır. Gerçek bir diyetin içersinde her türlü gıda maddesinden az miktarda bulunur. Şu tip öneriler çok tehlikelidir: "Sadece simit yiyerek zayıflayın... Her gün bir bardak sirke için... Sadece lahana ile zayıflama diyeti... Sadece karpuz yiyip incecik olun..."
 


Doğru bir diyet içersinde tüm besin grupları bulunur. Bu konuda bir diyetisyene para veremiyorsanız bile akılcı olmayan hiçbir yöntemi uygulamayın. her gün lahana yerseniz en sonunda ya kulağınızda lahana ağacı çıkar yada lahana zatürreesi olursunuz, tabi bu işin şaka kısmı ama bu tip diyetlerle zayıflayan çok az kişi olmuştur ve diyeti bitirip normal yiyeceklere döndüğü anda aynı kiloyu almışlardır.
 

4-Zayıflama bantları, pilates, jogging 
 

 


Spor yaparak zayıflamak birçok kişinin aradığı ilk çözüm yolu olmuştur. Fakat uygulanan zayıflama sporları gereğinden zor olduğu için kişide hızlıca can sıkıntısı ve bezginlik yapmıştır. Bu durumda zayıflamak isteyen kişi için spor can sıkan ve kaçılması gereken bir çözüm olarak görünür.Hâlbuki düzenli ve kıvamına yapılan bir spor en kolay zayıflama yoludur. Tabii bu canınızı sıkıyorsa kendinizi fazla yormayın, Şu sözleri birçok kişi söylemiştir: "pilates olmadı birde şu topu deneyeyim... İşten güçten fırsat bulamadım bari gidip koşu bandı alayım... Bu hoca da bir şey bilmiyor bir haftadır iki kilo veremedim..."
 


Özellikle spor yapıp daha sonra tartıya çıkan kişiler sevinçten zıplamaya başlar, fakat bilmeniz gereken nokta sporla yağdan daha çok su kaybettiğiniz için aslında vücudunuz başka sebeple hafiflemiştir. Mutfağa gidip iki bardak içerseniz hepsi geçer.
 


Dördüncü ipucu: "Spor yapacaksanız işi abartmayın. Sporla bir haftada en fazla 200 gram verilir. Siz bir haftada iki kilo veriyorsanız bir terslik var demektir"

5- Televizyon izleyip, bol bol yatın, yanında cips ve kola iyi gider.
 


Yukarıdaki birçok ipucu size fikir vermiştir.


Aslında bu yazıdaki amacımız sizi tehlikelerden korumanın yanında zayıflamanız için doğru yolu da göstermekti.


Özellikle bu beşinci seçenekle birlikte kilo vermenizi engelleyen konuları sıralamış olduk.
 


Beşinci ipucu: "Kilo verme yolu buldunuz diyelim, acaba başka yollardan tekrar kilo alıyor musunuz ?"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder