6 Kasım 2012 Salı

Güzellik sırları

Makyaj
Eğer, " Makyajımı nasıl tazelerim?, Gözlerime nasıl güzel bir şekilde çizgi çekebilirim?, Göz farı sürmeden gözlerimi güzel göstermenin bir yolu var mı?, Tırnaklarım nasıl uzar?, Dudaklarımın kurumasını nasıl engelleyebilirim? " sorularına cevap bulmak istiyorsanız bu yazı tam size göre.

Makyajımı nasıl tazelerim?
Bir kâğıt mendili ayırın, 2 parçayı yüzünüzde hafif gezdirin, yüzünüz artık taze görünecektir. Sonrasında bir parça daha kapatıcı ve allık sürebilirsiniz. Fazla pudra sürerseniz kırışık bir görüntü olur.

Gözlerime nasıl güzel bir şekilde çizgi çekebilirim?
Aynaya yakından bakın, göz kapağınızı kenarından, dışa doğru hafifçe çekin, mümkün olduğunca kirpiklere yakın yerden çekmeye çalışın. Göz kapağınızın ortasından başlayın, kısa vuruşlarla ileri geri yukarı bir eğilimle çizginizi tamamlayın.

Tırnaklarımın soyulması nasıl engellerim?
Manikür yaptırdıktan 1 gün sonra, güçlendirici bir astar sürünüz. Bir daha ki maniküre kadar 2 günde bir astar ya da cila sürmeye devam edin.

Bacaklarımı traş ettikten sonra oluşan kırmızılılıkların sebebi nedir?
Tıraş etmeden önce bir kese ya da kalın bir bezle bacaklarınızı keselemeyi unutmayın.

Göz farı sürmeden gözlerimi güzel göstermenin bir yolu var mı?
Her zaman kullandığınız fondöteninizden bir iki ton koyu bir fondöten kullanın ve siyah maskara sürün.

Kaşlarımı boyadığımda oluşan sert görüntüden nasıl kurtulabilirim?
Doğal bir görünüm için kaş kalemi kullanmaktan kaçının. Kaşınızın renginde veya bir ton koyu farla boyayın.

Tırnaklarım nasıl uzar?
Dengeli beslenerek, yeterli kalsiyum alarak tırnaklarınızı uzatabilirsiniz. En azından doktorunuz tarafından tavsiye edilen dozdaki kalsiyumu günlük olarak alın.

Dudaklarımın kurumasını nasıl engelleyebilirim?
Çok su içerek vücudunuzdaki nem oranını arttırın. Ayrıca dudaklarınıza bir parça bal sürün. Bal cildi nemlendirmekle kalmaz aynı zamanda korur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder