20 Kasım 2012 Salı

Hangi Saç Nasıl Yapılır ?

Doğal kıvrımlar

İri fön fırçalarıyla saçın dip bölümüne düz fön çekin. Ardından saçı tutamlara ayırın. Uç kısımlarını İri fırçalara ortaya kadar sarın. Üzerine fön tutun. Fırçayı çıkarın. Ön bölümü yine aynı fırçayla dışa doğru sarıp fönleyin. Tüm saç bitince, elinize bir parça dax ya da briyantin alın. Başınızı Öne eğerek attığınız saçlarınızı hafifçe karıştırın. Bu, dalgalara doğal bir hava verecektir.

Afro etkisi

Eğer gösterişli kıvırcık bir saç istiyorsanız önemli saçınızı perma bigudileriyle sarın. Arna önce saçlarınıza jöle ya da köpük uygulayın. Çok az tutamlar şeklinde sarmayı unutmayın. Kalın tutamlar kıvırcık değil, dalga görünümü verir. Bigudileri çıkarınca parmaklarınızı iri dişli tarak gibi kullanarak kıvırcıkları açın. Alnınızın üstündeki dip bölümleri fırçayla fönleyin. Saçlarınızı tokalarla gevşek şekilde arkada toplayın.

İddialı karavel

Ense hizasında küt kesimli bir saç modelini hazırlamak için uçlara biraz hareket katmak yeterli. Röfleli ya da iddialı bir saç renginiz varsa rengini koruyan bir şampuan kullanın. Yıpranmalarını önlemek için de fön öncesi bakım balzamı uygulayın. Önce düz fön çekin. Uç kısımlarını iri bir fön fırçasıyla dışarı doğru bir tur sararak fönleyin. Karavelin uzun süre dayanması için sabitleyici bir sprey kullanın.

Su dalgası

Saçlarınıza hafif su dalgası efektini vermek için öncelikle elektriklenmeyi önleyen bir şampuanla yıkayın. Fön makinesiyle kurutmadan önce köpük sürün. İri bir fırça tarakla saçınıza fön çekin. Göz hizasından başlayarak saçlarınızı maşaya bir tur sarın. Bir maş^ boyu ara verin ve tekrar sarın. Maşa yerine orta boy fırça tarakla da aynı etkiyi sağlayabilirsiniz. Son olarak sprey sıkın.

Modern ve asi

Kısa kesimli saçlarınıza biraz hava katmak istiyorsanız, bu model tam size göre olabilir. Uygun bir şampuanla saçınızı yıkayın. Temiz saçlarınızı kurutmadan önce kakül bölümü hariç tüm saçınıza bol miktarda sert jöle uygulayın. Bigo aparatlı bir kurutma makinesiyle saçlarınızı kurutun. Kaküllerinizi iri fön fırçasıyla içe doğru gevşek bir şekilde sarıp kurutun. Saç spreyi sıkarak işlemi tamamlayın.

Zarif at kuyruğu

Hacim veren bir şampuanla saçlarınızı yıkadıktan sonra ister bigudiyle sarıp bekleyin ister fön fırçasıyla doğal dalgalar yaratın. Tercihiniz fırçaysa, saçlarınızı tutamlara ayırın. Orta kalınlıkta fırçaları saç diplerine kadar sarıp sıcak fön tutun. Tümü bitince kanca uçlu lastik tokayla gevşek bir atkuyruğu yapın. Şakaklardan ince birer tutamı maşayla kıvırın. Parlaklık veren bir spreyle son noktayı koyun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder