12 Kasım 2012 Pazartesi

Kilo Verdiren Öneriler

Çoğu kişinin birkaç dakikalığına çatalı bıraktıkları doğal bir “yemek molası” vardır.  Bu dakikayı kollayın ve bir ısırık daha almayın. Tabağınızı temizleyin ve sohbetin tadını çıkarın. Bu doyduğunuzun, ancak tıka basa dolmadığınızın bir sinyalidir. Çoğu kişi bunu kaçırır.

kilo-verdiren-oneriler-2


Bir atıştırma atağı riski altındaysanız, güçlü bir nane aromalı şekersiz sakız çiğneyin. İşten sonra yemek hazırlamak, bir partide olmak, televizyon izlemek ya da internette gezinmek bilinçsizce atıştırmak için tehlikeli senaryolardan bazılarıdır.


Yüksek aromalı bir sakız çiğnemek diğer yiyeceklerin hakkından gelir böylece onların tatları kötü gelir.
 


Otomatik olarak daha az yemek yemek için, 30 cm’lik akşam yemeği tabakları yerine 25 cm’lik öğle yemeği tabakları kullanın. Bir çalışmada üst üste yapılan testlerde insanların daha büyük tabaklarla daha çok servis yapıp daha çok yediği bulunmuştur.


Tabağınızı ya da kaselerinizi küçültmek günlük 100-200 daha az kalori almanızı sağlar – bu yılda 5-10 kilo vermeniz demektir. Göz aldatmacası olduğunda bu testlerde hiç kimse açlık hissetmemiş ve hatta her gün 200 kalori daha az aldıklarını fark etmemiştir.

Zayıf insanlarda en sık görülen alışkanlıklardan biri, haftanın en az beş günü her öğünde küçük porsiyon yiyecek yemeyi sürdürmeleridir.


Anketlere göre “her zaman zayıf” olan ve başarıyla kilo veren insanlar bunu uygulamaktadır. Porsiyonu birkaç defa ölçtükten sonra bu otomatik hale gelecektir.


Küçük “atıştırma” paketleriyle ve yemekte servis tabaklarını sofrada bulundurmayarak bunu kolaylaştırın.
 


Batılılar genellikler tıka basa doyana kadar yemeye şartlanmıştır, ancak Okinawa sakinleri %80 doyana kadar yerler. Bu doğal incelme alışkanlıklarının bir adı bile vardır: Hara hachi bu. Uzmanlara göre biz de %20 daha az servis yaparak bu alışkanlığı edinebiliriz.

Restoran yiyecekleri herkesin bildiği gibi kilo aldırır, bu nedenle porsiyonları kontrol altında tutmak için aşağıdaki özel yöntemleri uygulamayı deneyin:
 


Başlangıç yemeğini bir arkadaşınızla paylaşın.
 

Ana öğün olarak bir aperatif sipariş edin.
    

Çocuk menüsü seçin.
    

Yemeğiniz masaya gelmeden önce yarısını paket yaptırın.

Her gün 100 kalori yakarak, diyet yapmadan yılda 5 kilo verin. Aşağıdaki aktivitelerden birini deneyin.
 


1,5 km, yaklaşık 20 dakika yürüyün.
 


20 dakika otları temizleyin veya çiçek dikin.
 


20 dakika çimleri biçin
 


30 dakika ev işi yapın.
 


10 dakika koşun.


Gazlı içecek tüketme alışkanlığınızı bıraktığınızda ya da gün boyunca aşırı yemediğinizde, kendi sırtınızı sıvazlayabilirsiniz.


İnsanların çılgına dönmeden ya da karmaşık diyet planları olmadan kilo vermelerine yardımcı olan inceltici bir hayat tarzına yaklaşmış bulunuyorsunuz.


Bir arkadaşınızı arayın, pedikür yapın, yeni kıyafetler alın – ya da ara sıra, küçük bir dilim cheesecake isteğinize teslim olun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder