10 Ekim 2012 Çarşamba

Yaşlı Gösteren Makyaj Hataları

Catherine Zeta-Jones

Makyaj yaparak bakımlı ve genç görünmek istiyorsunuz, fakat bazen bu geri tepiyor ve yaptığınız ufak gibi görünen yanlış uygulamalarla olduğunuzdan da daha yaşlı görünüyorsunuz. Ünlü hollywood yıldızı Catherine Zeta-Jones’un bu fotoğrafını hepiniz hatırlarsınız. Güzelliği ve yaşına rağmen genç kalmasıyla beğeni toplayan Jones, yanlış uygulama ve ters ışığın mağduru….

Daha yaşlı görünmemeniz için bu makyaj hatalarından mutlaka kaçının!

Çok fazla bronz allık sizi olduğunuzdan daha yaşlı gösterir. Bronzluğu seviyor olabilirsiniz. Özellikle yaz aylarında kullanılan fazla bronz allıkların yaşınıza yaş kattığını söyleyelim. Bunun yerine hazır kış da yaklaşıyorken hafif pembe allıkları deneyin. Pişman olmayacaksınız.

Koyu renk rujlar bu sene oldukça moda hatta biz bunu uzmanlarımıza sorduk ve nasıl kullanacağınızı sizin için öğrendik. Buraya tıklayarak haberimizi inceleyebilirsiniz. Koyu renk ruja bir şey demiyoruz bizim lafımız tamamen koyu renk dudak kalemlerine. Eğer koyu renk bir ruj sürmüyorsanız dudaklarınızda “içi oyulmuş patlıcan” görünümü yaratmayın! Rujunuzun ve kaleminizin aynı tonda olmasına her zaman özen gösterin!

Çok kalın bir fondöten sürmeyin. Bu mimik çizgilerinizin daha da belirgin olmasını sağlar. Çünkü kalın fondötenler mimiklerinize göre şekillenir, bu sayede gözleriniz de ve dudaklarınızda “aslında oluşmamış” kırışıklıklar bile çıkabilir. Her zaman yaz ya da kış daha hafif fondötenleri tercih edin. Ünlü markalarda hafif olan ve tam kapatıcılık sağlayan ürünler de var. Işık yayıcı pigmentler içeren hafif fondötenleri tercih edin.

Göz altına kullandığınız kapatıcıyı çok açık renkte kullanmayın bu sizin daha yaşlı görünmenizi sağlar. Ayrıca çok kalın kullandığınız zaman da yine fondötende olduğunu gibi mimik çizgileriniz belli olur. Göz altı kapatıcısı kullanırken önce teninizle aynı renk bir fondötenle kapatın. Ardından yarım tok ya da bir ton açık bir kapatıcıyla elmacık kemiklerinizin birazcık yukarısını kapatın. Bu açık rengi tüm göz çevrenize sürmekten kaçının.

Kirpik diplerine siyah kalem yerine koyu kahverengi kalemler tercih ederseniz daha doğal bir görünüm yaratırsınız. Ayrıca siyah kalemin vermiş olduğu sertlik yok olur. Özellikle orta yaşlı bayanların şiddetle tavsiye etmelerini öneriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder