5 Ekim 2012 Cuma

Moda Nedir?

Tanımlandığı anda, moda değişmeye başlar. Moda çekicilik, güzellik ve stil ile bir eş anlamlı bir kelimedir.Aynı zamanda, genellikle olumlu anlamda kullanılan bir terim olması ile birlikte, içinde bulunulan dönemin hakim modu anlamındadır. Ancak kişisel bir ifadenin yansımasıdır, bu ifade tarzının özel oluşu modanın herkese uyacağı anlamına gelmez.

moda nedir

Moda, hepimizin gün içinde uğraştığı birşeydir. Giyinmek ve moda benim umrumda değil diyen insanlar bile her sabah aynanın karşısına geçer ve bugün ne giysem diyerek , kendileri hakkında en çok şeyi anlatan ve ne hissettiğini yansıtan kıyafetleri seçerler.

Moda büyük bir iştir. Her yıl daha fazla insan, dünyanın herhangi bir diğer iş türünden daha fazla ve giderek kıyafetler alıyor, satıyor ve üretiyor. Her gün, milyonlarca moda çalışanı mağazalar için tasarım, dikiş, tutkal, boya ile uğraşıyor. Otobüs, billboard ve dergi reklamları, bilince direkt ya da bilinçaltına mesaj vererek, bize ne giyememiz gerektiği konusunda fikir vermektedir. Şu anki global moda merkezleri, Londra, Milano, Paris ve New York, Roma ve Tokyo gibi diğer şehirlerde de iyi bilinen moda merkezlerinden olmaktadır.

Moda aklın bir halidir. Bir ruh, insanın kendisinin bir uzantısıdır. Moda konuşur, abartısız bir fısıltı, yüksek enerjili bir çığlık , bir göz kırpma veya her şeyi bilen bir göz kırpması ya da sade bir gülümseme olabilir. Moda genellikle benlik saygısı olarak kendini gösterir ve insanın kendisi ile konuşmasıdır denilebilir.

Moda Neden önemli?

Moda, insanların hayatında birçok rolü denemesi için kendini ifade aracıdır. Hangi tarzı seçerseniz seçin , bir tutamı muhakkak içimizdedir. Bu , içinde yaşadığımız dünyanın çeşitliliğini ve farklılıklarını takdir etmenin ve görmenin bir yoludur. Bu kelime yaşamı ilginç tutmak için gerekli olan değişikliği anlatır. Ayrıca toplum için de bir ayna vazifesindedir. Ruh halini ölçmek için, kültürel, sosyal, psikolojik daha pek çok açıdan kullanılabilecek bir işlevdir. Aynı zamanda, moda çok ciddiye alınmamalı ya da aşırı önem verilip içindeki neşe , eğlencey kaçırılmamalı.

Yeni sezonda modanın ne olacağını nasıl anlarsınız?

Birçok moda başkenteleri, koleksiyonlarını genellikle bir yıl önceden moda endüstrisi için sahneye koyarlar. Öyle olsa da , bence sokak tarzı, sokakta insanların giydikleri modanın gerçek barometresi olduğunu düşünüyorum. Gittikçe daha fazla tasarımcı sokak yaşamından ilham almaya başladı. Bu nedenle bir kez daha, kişisel stil ve moda bir bağlantı olduğunu söylemekte bir sakınca yok. Bir genç, bir şey düşünmeden ortaya bir giyim tarzı atabilir ve bu yeni bir moda trendini tetikleyebilir, başlatabilir.

Sabah ne giyeceğine nasıl seçerim?

Günün türüne, ruh haline ve dolabımda neler var , neler temiz olduğuna göre değişir. Önemli bir toplantı ya da sunum varsa, daha fazla düşünerek giyinmek gerekecektir. Fakat genellikle insanın kendine has bir tazrı vadır. Bu en büyük etkendir.

Yeni Moda

İnsanlar,”Bana yeni moda yarat” ya da “bu ne biçim moda” gibi ifadeler kullanırlar…Bu kadar karmaşık bir döngünün içinde kendi vücut yapmımızı tanıyıp kendi tarzımızı oluşturmak gerekirken,modasız yaşayamam gibi ifadeleri anlayamıyorum.Moda insanların uçma isteğidir,kendilerini özgür ve muh-te-şem hissettikleri zamandır! Kopyacılık değildir moda! Uçmasını bilmek uçarkende moral ve motivasyona sahip olabilmektir.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder