10 Ekim 2012 Çarşamba

Saçlarınıza Uyurken Bakım Yapın..

saç

Gece yatmadan önce yüzünüze bir sürü bakım uyguluyorsunuz. Çünkü geceler 12 ve 4 arasında cildiniz olduğundan 4 kat daha fazla çalışarak kendini yeniliyor. Peki ya saçlarınız? Yatmadan önce yapacağınız bir kaç ufak bakımla saçlarınızı mükemmel hale getirmeniz mümkün. İşte saçlarınızın bakımlı olması için yapacağınız ufak püf noktalar.

Saç maskesi: Saç maskelerinin saçınıza nüfus etmesi için 10-15 dakika yeterlidir. Eğer maskeden daha fazla faydalanmak istiyorsanız, ayda bir kereye mahsus olarak yatmadan önce maskeyi sürün ve o şekilde yatın. Tabi ki boneyle… Böylece sabah uyandığınız da yumuşaçık saçlara kavuşabilirsiniz. Bunun için bitkisel özlü saç maskelerini deneyin!

Sünger bigudi: Eskiden kullanılan sünger bigudilerle saçlarınıza doğal dalgalar verebilirsiniz. Şimdi denediğimiz bir sürü bigudiyle ne yazı ki uyumak mümkün değil. Bunun yerine yumuşak sünger bigudiler kullanarak şahane dalgalar elde edebilirsiniz.

Gevşek topuz: Bir çoğumuz saçlarda doğal ve dalgalı görünüm severiz. Bunu yapmanın bir yolu da yatmadan önce nemli saçınıza yapacağınız topuzdur. Nemli saçınızı köpük ya da saç şekillendiriciyle yumuşatın ardından gelişi güzel bir topuz yapın ve uyuyun. Sabah saçlarınızı açtığınız da hoş kıvrımlara sahip olacaksınız.

Doğal bukleler: Kuru saçınızı köpük yardımıyla burgu burgu kıvırın ve şeritler halinde lastiklerle bağlayın. Sabah uyandığınız da açın ve ortaya çıkan şahane görünüme bir bakın! Gerçekten her zaman deneyeceğiniz müthiş buklelere sahip olacaksınız. Burgu yapmak yerine örgüyü de deneyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder