17 Aralık 2012 Pazartesi

Yüzdeki 5 Soruna Çözüm

Yüzdeki 5 Soruna Çözüm
Sabah aynaya baktığınızda koyu lekeler, göz çevresinde çizgiler ve diğer cilt sorunlarını görünce canınız sıkılıyor mu? Haklısınız! Ancak merak etmeyin, makyajla kapatmaktan başka çözümler de var.
yuzdeki-bes-soruna-cozum-2

 


Kuru cilt
 


Doğru ürün ve tedbirlerle cilt her zaman yaptığınız yatırımın karşılığını verir. Eğer cildinizde nem azaltmışsa, cilt kurur. Cildi nemlendirmek için bazı ürünler kullanmalısınız. 
 


Bu ürünlerin gliserin ve hyalüronik asit içerikli olması, cildiniz için gerekli nemi ve minerali kazanması demektir. Ayrıca yatak odanızda bir nemlendirici bir alet veya kalorifer üzerinde sıcak su bulundurun. Nemli hava cildinize dosttur.
 


Eğer cildinizdeki kuruluk sadece belli bir bölgede oluşuyorsa, dermotolojik bir hastalığın belirtisi de olabilir. Doktora başvurun.

 

 

 

 

 

yuzdeki-bes-soruna-cozum-2

 


İnce çizgiler
 


Kırışıklar önce göz ve ağız çevresinde görülür. Ancak onlar yaşamın bir parçası oldukları için sevilirler. Eğer ince çizgileri fark ediyorsanız, retinol içerikli bir krem kullanmalısınız. 
 


Vitaminli retinol ürünleri bir moleküler seviyede cildi onarmaya yardımcı olur.


Ayrıca cildi güneşten korumak ve SPF korumalı kremler kullanmak gerekir.
 


Kırışıkları önleyen kremlerle göz kenarları ve dudak çevresine destek olabilirsiniz.

 

 

 

 

Lekeler
 
Koyu lekeler yaşla birlikte ortaya çıkabildiği gibi, sık güneşe çıkanların da karşılaştığı bir sorundur. Günlük güneş koruyucu ve retinol içeren bir krem kullanmanız gerekir. 
 
Ürün alırken C vitamini gibi maddeler içeren ürünler, Niacinamide, kojik asit, dut ve meyan kökü ekstresi özlerini arayın. 
 
Ancak çok inatçı ve gitmeyen lekelerle uğraşıyorsanız, dermatolog yardımı almayı deneyin.

 

Sivilceler
 


Maalesef sivilceler sadece gençlik sorunu değildir. Her yaşta ortaya çıkabilirler. Sakın güçlü bir sabunla yüzünüzü ovmayın. 
 


Sert temizleme maddeleri ve sert davranmak, cildin kötüleşmesine ve kötü noktaların iyi yerlere sıçramasına sebep oluyor.
 


Temizlik için salisilik ya da laktik asit içeren bir yumuşak sabun kullanın. Sonra benzoil peroksit düşük bir oranı olan bir anti-akne ürün uygulayın. Eğer hassas bir cilde sahipseniz, lipohidroksi asitler içeren bir krem veya jel yardımcı olacaktır.


Nihayet nemlendirici atlamak yok! Cildinizi nemli tutmak, yeni lekeleri önlemeye yardımcı olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder