4 Aralık 2012 Salı

Doğal Göz Çevresi Kremi

Işıl ışıl parlayan ve aydınlık bir göz çevresi için doğal ürünlerden yapılmış bir kreme ne dersiniz? Üstelik kremi siz yapacaksınız, bu sayede hem ekonomik hem de hijyenik olacak!

Krem


Göz Çevresi Kremi İçin Malzemeler,
 


1 çay kaşığı arı sütü polen balı
 


Bir damla kayısı yağı
 


Bir damla buğday yağı
 


İki damla E vitamini (kapsül)
 


Hazırlanışı,
 


Arı sütü polen balını cam bir kaba alıp, içine sırasıyla kayısı yağı ve buğday yağlarını ekleyip iyice karıştırın.
 


Ardından E vitamini kapsülünden iki damla ilave edip tekrar karıştırmaya başlayın.

 


Elde ettiğiniz kremsi karışımı göz altınıza ve kaz ayağı dediğimiz göz kenarlarına ince bir şekilde sürüp, 10-15 dakika bekleyin. 
 


Sürenin sonunda hafif nemli yumuşak bir bezle karışımı göz altlarınızdan ve göz çevrenizden temizleyin.
 


Temizleme işlemi sırasında oldukça nazik davranın, çünkü göz altı deriniz çok incedir ve sağa sola doğru ovarak temizlemek var olan kırışıklıkların daha da derinleşmesine, yok ise oluşmasına sebep olur.
 


Arı sütü polen balının, özellikle göz altlarını toparlayıcı büyük bir etkisi bulunmaktadır. Bu kremi haftada iki ya da iç kez uygulamanız yeterli olacaktır.


Ayrıca, göz altlarınızdaki koyu renkli görünümünde hafiflemesine faydası vardır. Gece yatmadan önce de makyajınızı temizleyip yatmak cildinizin gece boyunca yenilenmesini ve nefes almasını sağlar. Bu sebeple uyumadan önce mutlaka makyajınızı temizlemeyi unutmayın!
 


Uyuduğunuz odanın tamamen karanlık olması da ayrıca önemlidir. Cilt hücreleri tamamen karanlıkta çok daha kolay yenilenebiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder