3 Aralık 2012 Pazartesi

İnce çoraplar; moda dünyasının, kadınlara en güzel armağanlarından biridir. Bacakları inceltir, kalçaları daha dik gösterir, lekeleri ve izleri gizler.

İddialı tasarıma sahip bir çorap, ilgiyi üzerinize çekmek için yeterli olacaktır çünkü kombin içinde yıldız gibi parlar. Klasik kesim bir elbise ve yüksek topukluyu ayakkabıyı tamamlayacak en iyi parçalar; çizgili çoraplar ve jartiyer çoraplardır. Elbisenizin üzerinizdeyken de muhteşem görünürsünüz, değilken de! Elbette, bu güzelin de bazı hassas noktaları var, örneğin: hemen kaçması ya da çizgilerinin düz durmaması gibi…
 


İnce çorap giyerken kaçmasını önlemek için ilk olarak kaliteli ince çoraplara yatırım yapmanız gerektiğini bilmelisiniz. İpek kullanımı daha yoğun çoraplar, uzun süre giyilebilir ve sizi harika gösterir. Çorabınız hazırsa; bacaklarınızı hazırlamaya başlayabilirsiniz. Bacaklarınızdaki tüyleri pürüzsüz olacak şekilde alın ve vücut için nemlendirme kremini bacaklar, ayaklar ve topuklar dâhil her bölgeye sürün. Nemlendirici kremin cilt tarafından çekilmesi için biraz bekleyin.

 

Çorabınızı da nemlendirmeye ihtiyacınız var! Nasıl mı? Çorabınızı, bacaklarınızın üzerinde yuvarlayın ve bu şekilde krem sürülmesini sağlayın. Şimdi, çorabı iki elinizin arasında başlayarak parmak ucundan geçirerek giyebilirsiniz. Bacaklarınız ne kadar pürüzsüz, çorabınız ne kadar nemli olursa; kaçmaz ve bacağınıza sabitlenir. Bir sonraki aşamada uzmanlık gerektiren çoraplara yani çizgililere geçiyoruz!
 


“Sekreter” isimli filminin afişini hatırlıyor musunuz? Arkasını dönmüş kadının uzun bacakları ve kalçadan topuklara kadar inen ince çizgili çoraplar! Çok çekici değil mi? Şimdi sıra sizde! Özel davetlerde ya da eşiniz/sevgilinizle özel anlarda çizgili çoraplara yer verin ve kendinizi harika hissedin ve tabii ki karşı insanları da ateşleyeceğinizi bilin! Çorabın çizgilerinin her zaman sabit kalması için parmak ucunuza bir miktar yağlı krem (örneğin vazelin) alın. Kremi, bacağınızın arkasındaki çorabın çizgisinin denk geleceği yere boydan boya sürün. Aynı işlemi diğer bacağınıza da uygulayın.

Çizgili çorabı, dikkatlice bacağınızın diz kısmına kadar çekin ve çizgilerin nasıl durduğunu kontrol edin: düz olması gerekiyor. Şimdi çorabı, kalçalarınıza kadar çekin ve son bir kontrol yapın. Harika değil mi? Etek ya da elbisenizi giyip, topuklu ayakkabılarınızı ayağınıza geçirin ve arkanızı dönüp boy aynasında kendinize bakın. Nasıl görünüyorsunuz?
 


Son olarak hangi çorap hangi kıyafetlerle giyilir konusuna değinelim… Opak çoraplar; topuksuz ayakkabı ve mini eteklerle giymek için, file çoraplar; diz boyu etekler ve kısa topuklu ayakkabılarla, 15 denye kadar ince çoraplar kalem ve çan etekler ve yüksek topuklu ayakkabılarla giymek için idealdir. Denye nedir? İpek, naylon gibi kumaşların inceliğini ölçmek için kullanılır. Denye yüksekse; çorap kalındır, düşükse incedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder