25 Eylül 2012 Salı

Gotik trendi üstümüze nasıl uygularız?

Gotik deyince aklınıza ne geliyor? Charlize Theron’un "Snow White and the Hunstman" filminde canlandırdığı kraliçe mi? O halde doğru yoldasınız! Gotik önce mimarlıkta ortaya çıkıp sonra diğer sanat alanlara yayılmış. Gotik karamsar, karanlık demektir. Modada da gotik diye bir kavram var ve koyu renkleri, en çok siyahı temsil eder. Siyah giysiler, beyaz ten ve bordo ruj ile tamamlanır. Bu trendin kadınları daha vamp ve seksi görünürler. 
Peki, gotik trendinin olmazsa olmaz parçaları nelerdir? Gotik ve şık nasıl olunur? 

Siyah deri etek
Valentino ve Alberta Ferretti’nin koleksiyonlarındaki gibi siyah deri bir eteği bu sonbahar mutlaka gardırobunuza eklemelisiniz. Çan etek, kalem etek, uzun ya da kısa etek fark etmez!

Diz hizasında çizmeler
Gotik tarzın temel taşlarından olan deri uzun çizmeler, hem etek hem de pantolonları muhteşem bir şekilde tamamlayarak oldukça tarz bir görünüm sunuyor.
Gotik tarzda yoğun bir şekilde kullanılan siyah renkte dengeyi sağlayabilmek için aralara farklı renkler katmayı deneyin. Kırmızı, beyaz ve mor gotik tarzı tamamlayan en iyi renklerden. 

Dantel
Gotik şıklığın anahtarlarından biri de siyah dantel bir bluz. Bu tarz bir bluzu gardırobunuza eklemek gotik trende büyük bir adım atmanızı sağlayacak. Bu arada dantel bluzunuz çok inceyse, içerisine giyeceğiniz iç çamaşırı seçiminde dikkatli olmanızda fayda var.

Mimari çizgiler
Ceketler üzerine ilave edilmiş şeritler ve mimari çizgiler gotik trend için şık bir seçenek oluşturuyor. Givenchy’nin 2012 koleksiyonunda bulunan askeri stil, gotik trend için son derece uygun. Valentino’nun 2012 koleksiyonunda da mimari çizgilere sıkça rastlıyoruz.

Süslü ceketler
Bu tarz ceketler oldukça dramatik bir görünüm sunuyor. Parlak malzemelerle ya da metallerle bezenmiş tasarımlar sizin tarzınızsa, Versace ve Valentino’nun koleksiyonlarına kattığı bu büyülü ceketlerden mutlaka edinmelisiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder